Voor 17.00 besteld, morgen in huis!
Zakelijke accounts
Vanaf €50,- gratis thuis bezorgd.

Ideal

Wat is iDEAL nou eigenlijk?

‹ Terug naar de klantenservice

Wat is iDEAL?
iDEAL is de meest gebruikte betaalmethode in Nederland. Minstens 60% van de Nederlandse shoppers gebruikt het voor het betalen van hun online aankopen. Het is een betrouwbare en makkelijke online betaalmethode die veel vertrouwen geniet. Consumenten maken geld over vanaf hun eigen rekening, via het online bankproduct van hun eigen bank. Dit garandeert een succesvolle betaling die niet teruggedraaid kan worden door de klant. De bank van de klant garandeert verder de veiligheid van de transactie.

iDEAL is naadloos geïntegreerd met de online bankomgevingen van de 10 grootste Nederlandse consumentenbanken. Klanten van deze banken kunnen gebruikmaken van de online bankproducten om betalingen te voldoen. Deelnemende banken zijn ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank en Van Lanschot Bankiers.

Het gebruik van deze betaalmethode verspreidt zich ook steeds meer buiten e-commerce toepassingen. Online facturatiesoftware verstuurt steeds vaker een iDEAL-betaallink mee zodat betalingen direct voldaan kunnen worden. Goede doelen implementeren iDEAL om donaties te accepteren.

Sinds de introductie in 2005 zijn meer dan een miljard transacties verwerkt via iDEAL en hebben ruim 100.000 webshops en andere organisaties het al geïmplementeerd als betaalmethode.

Hoe werkt iDEAL?
Klanten betalen vanuit de online bankomgeving van hun eigen bank. De veiligheid van de transactie wordt gegarandeerd door de bank van de klant. In onze checkout kiezen klanten voor iDEAL en hun bank. Hierna worden ze doorgestuurd naar de online bankomgeving van hun bank en gevraagd in te loggen. Het bedrag dat overgemaakt moet worden en verdere betaalgegevens zijn al ingevuld, de klant hoeft de betaling alleen te bevestigen. Wanneer dit gedaan is, bevestigt de bank de betaling direct en wordt de klant teruggestuurd naar de webshop. De winkelier kan de bestelling direct verwerken, want de betaling is gegarandeerd.

Waarom we kiezen voor iDeal?

  • Je betaalt snel, simpel en veilig online via je eigen bank.
  • Je hebt geen speciale software nodig om iDEAL te gebruiken.
  • Op werkdagen voor 17:00 uur met iDEAL besteld? Morgen in huis!
  • Betalen met iDEAL is bij nl altijd volledig gratis.

Kortom heb je ABN AMRO, ASN Bank, Bunq, Friesland Bank, ING, Knab, Rabobank, SNS Bank, SNS Regio Bank of de Triodos Bank?

Dan heb je toegang tot iDEAL, de gemakkelijkste manier van betalen op internet.

Vastlopen van je iDEAL betaling.
Ga eerste zelf even aan de slag en controleer of het betreffende bedrag is afgeschreven of niet. Is het niet afgeschreven, dan kun je gerust je bestelling opnieuw invoeren. Is het bedrag al wel van je rekening afgeschreven en heb je na een uur ook nog geen bevestiging per e-mail ontvangen, doe dan het volgende. Zoek eerst je transactienummer op, dat altijd bij de afschrijving wordt aangegeven. Neem vervolgens contact met Barini.nl op waar we je graag helpen het probleem op te lossen.

Wat zijn de volgende stappen?
Natuurlijk willen wij je toch met de meeste spoed van dienst zijn om je bestelling alsnog af te kunnen leveren. Ons advies is om de bestelling opnieuw in te voeren maar wel een andere betaling te kiezen. Dat kan bijvoorbeeld iDEAL zijn of een vooruitbetaling. Als je daar hulp bij nodig hebt neem dan gerust even contact met ons op.

‹ Terug naar de klantenservice

Eerder door jou bekeken

Je hebt nog geen product bekeken.